Õppekäik Pärnu Haigla Taastusravi- ja heaolukeskusesse

Avaldatud

7. juunil käisid Sindi Gümnaasiumi 5.a klassi õpilased tutvumas Pärnu Haigla Taastusravi- ja heaolukeskuse, labori ning sünnitusosakonna tööga.

Tänu Mirelle ema Meelika Rakole, kes on ämmaemand, saime ekskursiooni Pärnu heaolu- ja taastusravikeskusesse.

Taastusravikeskuses võivad käia mitte ainult haiged inimesed, vaid ka terved. Giid tutvustas meile erinevaid ruume: külmaravi, soolaravi, jõusaali jms. Nägime, kuidas väikeseid beebisid ujuma õpetati. See oli üliarmas.

Meile näidati, kuidas töötatakse laboris. Seal oli põnev, nägime, kuidas uuritakse verd ja vaatasime mikroskoobiga tsütoloogilist preparaati.

Suure üllatusena tuli võimalus külastada sünnitusosakonda. Meile näidati tube, kus emad sünnitavad. Räägiti ka, et kui ema soovib, saab ta sünnitamiseks valida kindla värviga toa, näiteks rohelise. Seal oli ka perepalatid. Oli ka tabel, kust sai vaadata, kui palju lapsi sündis. 4. juunil, Eesti lipu päeval, sündis 6 last ja need olid kõik poisid. Meile tutvustati vastsündinud kaksikutepaari. Nad olid väga nunnud ja üks neist haigutas armsalt.

Õppepäev oli väga huvitav ja arendav.

Sooviksime tänada Pärnu Haigla töötajaid südamliku vastuvõtu eest. Eriline tänu on Pärnu haigla turundusspetsialistile ja meie giidile Errit Kuldkepile, Anneli Pärnale, kes tutvustas labori tööd ning lapsevanem Meelika Rakole, kes võimaldas külastuse ja tutvustas sünnitusosakonda.

Siiralt soovitame õppekäiku Pärnu Haigla Taastusravi- ja heaolukeskusse.

5.a klassi õpilased ja klassijuhataja
Fotod: Meelika Rako, Errit Kuldkepp, Tatjana Grigorjeva-Keerup

Kategooriad: Uudised