Vahva pudrupäev
Sel sügisel tähistati juba teist aastat Eestis pudrukuud toreda ettevõtmisega, kus lapsed said koolides, oma õpetaja juhendamisel ja terve klassiga korraga, nuputada ja katsetada oma retsepte teraviljadest. Programmis osalemiseks tuli kokata kogu klassiga koos, teha lõbusaid pilte ja 10 sekundiline mobiilivideo, kus lapsed vastasid küsimusele: „ Miks on vaja putru ja muid teraviljatoite süüa?”. Meie koolist võttis programmist osa kolm klassi: 1.c-4.c, 3.a ja 3.b.
Sindi Gümnaasiumi 3.b klass valmistas pudruprogrammi raames koheva hommikupudru. Kokku tõid lapsed 9 pudruretsepti, mille hulgast valisime koheva kaerahelbepudru. Puder tuli maitsev ja kaunis.
Kausid söödi tilgatumalt tühjaks.
Vaja läks: Täisterakaerahelbeid, kohvikoort, kohupiima, munavalgeid, veidi suhkrut, kaneeli, vaniljet. Kaunistuseks maasikaid, mustikaid, mandlilaaste, chia seemneid.
Merike Lilleleht
3.a klassi õpilased valmistasid maitsva kaerahelbepudru kookospiimaga, mille retsepti valisime 8 retsepti hulgast. Pudru valmistamiseks oli vaja kaerahelbeid, vett, purk kookospiima, maitseks soola ja suhkrut. Kaunistuseks kivideta kirsid.
Pudrupotti said kõik lapsed segada ja lõpuks ka tühjaks süüa.
Naima Soosaar
1.- 4.c klassi õpilased tegid oma retsepti järgi mõnusa 8 viljahelbepudru, mille kaunistasid šokolaadi ja marjadega. Järgmisel päeval vaatasime slaidiprogrammi teraviljadest ja tervislikust toitumisest. Oli väga vahva päev! Me saime teada, miks on teraviljad kasulikud, mis on teraviljad, milliseid neist Eestis kõige rohkem kasvatatakse, kuidas nad välja näevad ja mida põllumehed nendega hiljem teevad.
Aga kui tihti sa putru sööd?
Millist putru teie armastate?
Jelena Oleštšenko